Alledaagse schoonmaak

Het schoonmaken van je huis is iets dat regelmatig moet gebeuren. Maar hoe pak je dat nou het beste aan? Een professional geeft haar beste tips prijs.

Tip van de professional
Carla (huishoudelijke hulp)
Al zo’n dertig jaar werk ik als huishoudelijke hulp, voornamelijk binnen zorginstellingen en bij hulpbehoevende mensen. Het is fijn om te zien wat een fris huis en een praatje kunnen doen. Mijn werkmethode is altijd hetzelfde: ik werk van boven naar beneden en van achter naar voor. Dat geldt voor zowel het huis in z’n geheel, als voor ieder vertrek op zich. Zo weet je altijd waar je moet beginnen en waar je al bent geweest. Bovendien voorkom je zo dat je stof en vuil in- en uitloopt. Verder is het belangrijk voor het juiste materieel te zorgen. Waar voor het aanrecht een vaatdoekje werkt gebruik je voor de hoogglanskastjes bijvoorbeeld een microvezeldoekje. En hoewel je met allesreiniger ver komt, is een specifiek schoonmaakmiddel (als bijvoorbeeld kalkreiniger) soms onmisbaar.

Tip voor de professional
Allesreiniger is ontwikkeld om, de naam zegt het al, alles te reinigen. Waar sommige specifieke schoonmaakmiddelen soms agressief kunnen zijn, kan allesreiniger op alle waterbestendige oppervlakken worden gebruikt. Het makkelijke aan de 3G Professioneel Allesreiniger is dat deze voorzien is van een doseerdop. Zo doseer je altijd de goede hoeveelheid schoonmaakmiddel in je emmer met water.

Persoonlijke schoonmaaktips

Gerelateerde tips

Toon alle tips