Verstopte afvoer in keuken en badkamer

Een combinatie van haren en zeep kan ervoor zorgen dat de gootsteen in je badkamer verstopt raakt. En in de keuken zijn het vaak etensresten en vet die maken dat je afvoer niet goed doorloopt. Vervelend, want zo’n verstopping zorgt voor nare luchtjes en onhandige situaties. Met de juiste tips ben je daar gelukkig zo vanaf.

Tip van de professional
Tonny (hoofd afwas)
Om te voorkomen dat de afvoer verstopt, is het belangrijk dat er niet te veel troep doorheen gaat. Maar ja, daar ontkom je natuurlijk niet altijd aan. In de spoelkeukens hebben we sowieso een soort rooster in de gootsteen die ’t vuil opvangt. Maar kleine stukjes en vet glippen daar gewoon doorheen. Ik denk dat je ook vooral je boerenverstand moet gebruiken en de wasbak en afvoer regelmatig moet doorspoelen met heet water. En als ik merk dat de gootsteen wat moeilijker doorloopt, spuit ik een flinke hoeveelheid afwasmiddel in de gootsteen. Ik laat dit zo’n tien minuutjes intrekken en giet er dan kokend water doorheen.

Tip voor de professional
Als je nu geen zin hebt om te experimenteren met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, dan kun je aan de slag met de producten van 3G Professioneel. Zo is er de Vloeibare Ontstopper van 3G Professioneel, die eenvoudig te gebruiken is en bovendien geschikt is voor alle leidingen. Voor de echt hardnekkige verstopping is er de 3G Professioneel Duo Ontstopper; die bestaat uit twee componenten die samenwerken voor een krachtig resultaat. Let op: deze laatste is niet geschikt voor gebruik in afvoerleidingen van aluminium en zink.

button

RVS oppervlakken schoon en glanzend

Prachtig zo’n roestvrijstalen koelkast, werkblad of afzuigkap, maar werkelijk ie-de-re vette vinger blijft erop achter. Om nog maar te zwijgen over de strepen die na een poetsbeurt achterblijven. Maar, niet gevreesd. Met deze tips glanst dat roestvrijstalen oppervlak weer als nooit tevoren.

Tip van de professional
Anne (banketbakker)
Hygiënisch werken is erg belangrijk voor me en wat dat betreft ben ik erg blij met mijn roestvrijstalen werkbank. Het werkblad maak ik heel eenvoudig schoon met een sopje en daarna trek ik de werkbank van zijn plek af en poets ik de vloer. Ik heb trouwens wel een goede tip om het roestvrij staal een mooie glans te geven: een beetje olie. Serieus! Ik maak nog weleens een foto van m’n creaties en dan poets ik het werkblad van tevoren op met wat olie en een doekje.

Tip voor de professional
Niet alleen maakt de Roest vrij staal Reiniger van 3G Professioneel alle roestvrijstalen oppervlakken eenvoudig schoon. Hij laat ook een onzichtbaar beschermlaagje achter, zodat vetvlekken en vingerafdrukken zich minder makkelijk hechten. Zo zorg je er dus meteen voor dat de volgende poetsbeurt wat langer op zich laat wachten. De 3G Professioneel Roest vrij staal Reiniger is geschikt voor oppervlakken als aanrecht, magnetron, oven, afzuigkap of koelkast en droogt streepvrij op. Ontvet vóór gebruik eerst met 3G Professioneel Super Ontvetter.

button

Kalkaanslag verwijderen

De kinderen allemaal tegelijk een wasbeurt geven, of zelf even heerlijk ontspannen: badderen is geweldig. Alleen het poetsen van die badkamer, dáár zie je toch iedere keer weer tegenop. Al die ongelukkige hoekjes en lastige randjes. En binnen no time zie je niet eens meer dat er gepoetst is. Gelukkig hebben wij de tips waarmee die klus zo geklaard is.

Tip van de professional
Stefan (schoonmaker in een viersterrenhotel)
Ik heb elke dag maar weinig tijd om de badkamers op mijn verdiepingen schoon te maken. Maar eerlijk is eerlijk, met de juiste tools kun je ook snel veel resultaat behalen. Omdat ik niets oversla in de badkamers, krijgen kalk en zeepresten geen kans om hardnekkig te worden. Uiteindelijk bespaart me dat veel tijd.

Tip voor de professional
Met de 3G Professioneel Kalk Reiniger verdwijnen kalkvlekken in de badkamer als sneeuw voor de zon, óók in lastige hoekjes. En het mooie is, daar hoeft geen schrobber bij aan te pas te komen. Je spuit de 3G Professioneel Kalk Reiniger direct op het te behandelen oppervlak, laat het even inwerken en spoelt het (voordat de kalkreiniger droog is) na met ruim water. Voor het verwijderen van zeepresten in de badkamer raden we de 3G Professioneel Badkamer Reiniger aan.

button

Alledaagse schoonmaak

Het schoonmaken van je huis is iets dat regelmatig moet gebeuren. Maar hoe pak je dat nou het beste aan? Een professional geeft haar beste tips prijs.

Tip van de professional
Carla (huishoudelijke hulp)
Al zo’n dertig jaar werk ik als huishoudelijke hulp, voornamelijk binnen zorginstellingen en bij hulpbehoevende mensen. Het is fijn om te zien wat een fris huis en een praatje kunnen doen. Mijn werkmethode is altijd hetzelfde: ik werk van boven naar beneden en van achter naar voor. Dat geldt voor zowel het huis in z’n geheel, als voor ieder vertrek op zich. Zo weet je altijd waar je moet beginnen en waar je al bent geweest. Bovendien voorkom je zo dat je stof en vuil in- en uitloopt. Verder is het belangrijk voor het juiste materieel te zorgen. Waar voor het aanrecht een vaatdoekje werkt gebruik je voor de hoogglanskastjes bijvoorbeeld een microvezeldoekje. En hoewel je met allesreiniger ver komt, is een specifiek schoonmaakmiddel (als bijvoorbeeld kalkreiniger) soms onmisbaar.

Tip voor de professional
Allesreiniger is ontwikkeld om, de naam zegt het al, alles te reinigen. Waar sommige specifieke schoonmaakmiddelen soms agressief kunnen zijn, kan allesreiniger op alle waterbestendige oppervlakken worden gebruikt. Het makkelijke aan de 3G Professioneel Allesreiniger is dat deze voorzien is van een sprayknop. Zo hoef je niet lopen leuren met een emmer en spray je het schoonmaakmiddel makkelijk op ieder schoon te maken oppervlak.

button

Lastige vlekken verwijderen

Een (rode)wijnvlek op je tapijt of in dat nieuwe witte bloesje ‒ je moet er niet aan denken. Gelukkig is ook zo’n vlek, die misschien wel bekendstaat als een van de hardnekkigste, eenvoudig te verwijderen met de juiste tips.

Tip van de professional
Ivo (sommelier)
Als sommelier heb ik niet alleen verstand van wijnen, maar ook van wijnvlekken. Zo weet ik dat zout hét middel is wanneer er wijn wordt gemorst op je tafellaken. Strooi zo snel mogelijk wat zout op de vlek en het zout doet het werk door het vocht, ofwel de wijn, op te nemen. In kleding is het natuurlijk wat lastiger om zout te gebruiken, maar ook daar heb ik nog een tip voor: bruisend water. Een rodewijnvlek verdwijnt als sneeuw voor de zon. Zowel het tafellaken als de kleding vervolgens nog wel even van een normale wasbeurt voorzien.

Tip voor de professional
Voor een gegarandeerd resultaat ga je niet met huis-tuin-en-keuken-middeltjes aan de slag, maar ga je meteen voor een professionele oplossing. Daarmee doelen we niet op een stomerij maar op 3G Professioneel Vlekweg Reiniger. Deze Reiniger is een aanwinst voor ieder huishouden. Want naast wijnvlekken verwijdert hij ook alle andere mogelijke vlekken, waaronder bloedvlekken of  grasvlekken.

button

Koper schoon en glanzend

Koper kan op den duur vies en dof worden en er kan zelfs groene of zwarte aanslag ontstaan. Hoewel deze aanslag de waarde van oude koperen voorwerpen soms ten goede komt, heb je ook koperen voorwerpen die het beste tot hun recht komen als ze mooi glanzen. Met de juiste tips krijg je dat voor elkaar.

Tip van de professional
Gerard (muziekdocent)
Mijn blaasinstrumenten hou ik graag schoon en glanzend. Zeker wanneer ik een optreden op de planning heb staan. Daarvoor zweer ik bij katoenen poetsdoeken. Hiermee poets ik mijn instrumenten altijd even op voordat ik ze opberg. En eens in de zoveel tijd onderwerp ik ze aan een grote schoonmaak. Ik vul dan een bad met lauwwarm water waar ik een klein beetje afwasmiddel aan toevoeg. Op de bodem leg ik een handdoek, zodat het instrument niet beschadigt. Vervolgens haal ik het instrument uit elkaar en laat hem een tijdje weken. Ik heb een oud instrument trouwens eens schoon gekregen door hem op te wrijven met een doekje met wat citroensap.

Tip voor de professional
Om je koper echt een mooie en langdurige glans te geven poets je hem op met de Koperglans van 3G Professioneel. Deze koperglans zorgt niet alleen voor een briljante glans, maar verwijdert ook moeiteloos eventuele aanslag. Bovendien is de koperglans niet alleen ontwikkeld voor het schoonmaken van koper, maar ook voor messing, chroom en roestvrij staal.

button

Zilver glanzend poetsen

Zilver is op z’n mooist wanneer het glanst. Gelukkig is de doffe, of zelfs zwarte, aanslag op zilver eenvoudig te verwijderen. Met de juiste tips glanst het zilver binnen de kortste keren weer alsof het nieuw is.

Tip van de professional
Marieke (medewerkster kringloopwinkel)
Bij ons in de kringloopwinkel komt vaak zilveren bestek voorbij. Alleen is het meestal zijn glans al wel verloren. Maar die glans tover je gelukkig makkelijk weer terug. Ik geef klanten altijd de volgende tip: bedek de bodem van een plastic bakje met een laagje aluminiumfolie, voeg hier 1 eetlepel soda en 1 liter water aan toe. Leg het zilver erin, zorg dat het het aluminiumfolie raakt en wacht rustig af. Hoe het precies werkt weet ik niet, maar dat het werkt weet ik wel.

Tip voor de professional
Om er zeker van te zijn dat je het zilver niet aantast, raden we de zilverpoets van 3G Professioneel aan. Deze is speciaal ontwikkeld voor het reinigen en poetsen van je kostbare edelmetalen. Niet alleen zilver, maar ook goud, aluminium, chroom en gegalvaniseerde oppervlakken maak je hiermee eenvoudig schoon. Het enige dat je, naast de 3G Professioneel Zilverpoets, nodig hebt is een zachte doek.

button

Pak schimmel en aanslag grondig aan

In vochtige, niet goed geventileerde ruimtes zoals een badkamer, keuken of garage kun je nog weleens last krijgen van schimmel. En daar wil je dan het liefste zo snel mogelijk vanaf. Na het lezen van deze tips, weet je hoe.

Tip van de professional
Mick (schilder)
Ik moet ook weleens ruimtes schilderen waar schimmel op de muren zit. Dan is het belangrijk dat je eerst die schimmel aanpakt, anders blijf je bezig. In het begin ziet het er nog wel oké uit, maar voor je het weet komt die schimmel door je schilderwerk heen. Schimmel is hardnekkig en vraagt dus ook om een intensief reinigend schoonmaakmiddel. Maar voordat ik daarmee aan de slag ga pak ik eerst de oorzaak aan. Ik zorg er dus voor dat het vocht uit de muur weg is voordat ik verder ga. Daar heb je speciale apparatuur voor, maar met warm stoken, alles tegen elkaar openzetten of een goeie ventilator kom je ook een heel eind.

Tip voor de professional
Het verwijderen van schimmel vraagt inderdaad om een grondige aanpak. De Schimmel- en Aanslagreiniger van 3G Professioneel is daar een goed voorbeeld van. Deze kun je direct gebruiken op het beschimmelde oppervlak en is geschikt voor o.a. tegels, douchecabines en zwembad, maar ook voor garage, gevel of tuinbeeld.

button

Verwijder en voorkom groene aanslag

Groene aanslag op de tegels in je tuin is een veelgehoord probleem. Zeker na een regenachtige periode, waar de algen en mossen dol op zijn, ziet je tuin vaak groen op plekken waar je dat liever niet zou willen. Ook de tuin vraagt dus om een voorjaarsschoonmaak en met deze tips weet je precies hoe je dat aanpakt.

Tip van de professional
Liselotte (interieurstylist)
Binnen mijn werk heb ik vaak de uitdaging een woning budgetproof te restylen. De trend om binnen en buiten bij elkaar te betrekken zorgt ervoor dat ik de tuin dan vaak ook even meepik. En de hogedrukspuit is dan mijn beste vriend. Groene aanslag op het terras, de buitenmuur en zelfs het tuinmeubilair spuit ik hiermee gemakkelijk weg. En dat ziet er meteen een stuk frisser uit. Met wat accessoires in dezelfde kleurstelling als binnenshuis creëer je zo in een handomdraai een mooie, budgetproof, loungeplek.

Tip voor de professional
Een hogedrukspuit levert weliswaar snel resultaat, maar op lange termijn werkt het helaas averechts. De kracht van een hogedrukspuit kan de structuur van tuintegels namelijk aantasten, waardoor mossen en algen zich nog sneller hechten. De 3G Professioneel Groen Aanslag Verwijderaar verwijdert én voorkomt groene aanslag op o.a. tuintegels, muren, daken, grafzerken, tuinmeubilair en zonnepanelen. Hiermee haal je de groene aanslag dus niet alleen weg, maar zorg je er ook voor dat mossen en algen langer wegblijven.

button

Verstopte afvoer in keuken en badkamer

Een combinatie van haren en zeep kan ervoor zorgen dat de gootsteen in je badkamer verstopt raakt. En in de keuken zijn het vaak etensresten en vet die maken dat je afvoer niet goed doorloopt. Vervelend, want zo’n verstopping zorgt voor nare luchtjes en onhandige situaties. Met de juiste tips ben je daar gelukkig zo vanaf.

Tip van de professional
Tonny (hoofd afwas)
Om te voorkomen dat de afvoer verstopt, is het belangrijk dat er niet te veel troep doorheen gaat. Maar ja, daar ontkom je natuurlijk niet altijd aan. In de spoelkeukens hebben we sowieso een soort rooster in de gootsteen die ’t vuil opvangt. Maar kleine stukjes en vet glippen daar gewoon doorheen. Ik denk dat je ook vooral je boerenverstand moet gebruiken en de wasbak en afvoer regelmatig moet doorspoelen met heet water. Als de afvoer toch moeilijk begint te doen dan spoel ik ’m door met soda en azijn. Eerst een flinke schep soda en daarna wat azijn. Dat gaat dan heel erg bruisen en dan spoel ik het na met heet water.

Tip voor de professional
Als je nu geen zin hebt om te experimenteren met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, dan kun je aan de slag met de producten van 3G Professioneel. Zo is er de Vloeibare Ontstopper van 3G Professioneel, die eenvoudig te gebruiken is en bovendien geschikt is voor alle leidingen. Voor de echt hardnekkige verstopping is er de 3G Professioneel Duo Ontstopper; die bestaat uit twee componenten die samenwerken voor een krachtig resultaat. Let op: deze laatste is niet geschikt voor gebruik in afvoerleidingen van aluminium en zink.

button

Moeiteloos stickers verwijderen

Stickers. Je kinderen vinden ze geweldig, maar je meubilair is er iets minder blij mee. En wat te denken van dat leuke cadeautje met die prominente prijssticker. Stickers zijn soms lastig te verwijderen en lijken het keer op keer te winnen van je nagels. Om nog maar niet te spreken over het plakkerige goedje dat achterblijft op de plek waar eerst de sticker zat. Gelukkig heb je met deze tips iedere sticker zo verwijderd.

Tip van de professional
Freek (cultureel werker)
Bij ons in het jongerencentrum hebben we een wand waar elke artiest een bandsticker op achterlaat. En om een lang verhaal kort te maken: op een gegeven moment moesten deze er allemaal af. Gewapend met föhn en ijskrabber gingen we aan de slag. Zo kregen we er zelfs de onderste laag stickers, die er al zo’n zeven jaar op zaten, vanaf. De lijmresten die achterbleven hebben we er met lampenolie afgepoetst. Maar vooral de warmte van die föhn werkte goed.

Tip voor de professional
Wat ook altijd goed werkt voor het verwijderen van stickers en stickerresten is de stickerverwijderaar van 3G Professioneel. De stickerverwijderaar is geschikt voor gebruik op verschillende materialen, maar toch is het altijd verstandig om op een onopvallende plek even uit te proberen hoe de ondergrond reageert. Daarna is het eigenlijk heel simpel: je brengt de 3G Professioneel Sticker Verwijderaar onverdund aan op de sticker, laat dit even inwerken en vervolgens haal je de sticker moeiteloos weg.

button

Toilet en sanitair snel schoon

De wc, het closet, de plee of het toilet… Hoe je het kleinste kamertje ook noemt, meerdere keren per dag kan hij op je bezoek rekenen. Om het schoonmaken van deze bron voor bacteriën sta je waarschijnlijk niet zo te springen. Zeker niet als die druppels naast de pot (of op de bril) niet van jezelf afkomstig zijn. Maar met wat hygiënetips is ook deze klus zo geklaard.

Tip van de professional
Henriëtte (toiletjuffrouw)
Ik heb gedurende mijn carrière al veel wc’s gezien en, geloof me, sommige daarvan waren écht smerig. De beste tip die ik je kan geven voor het schoonmaken van je toilet: doe het met regelmaat. Want hoe vaker je schoonmaakt, hoe minder moeite het kost. En een doekje is nogal snel over de bril heen gehaald. Wat betreft die doekjes, ik gebruik het liefste wegwerpdoekjes. (Wel zo hygiënisch.) Van die papieren vaatdoekjes, of van die vochtige doekjes bijvoorbeeld. Maar wat wc-papier kan ook natuurlijk. Ideaal, want na gebruik gooi je ze meteen weg. Oh, en een andere tip: zorg voor een goede luchtverfrisser!

Tip voor de professional
De sneldrogende toiletreiniger van 3G Professioneel is voorzien van een lekker ruikend parfum dat je toilet meteen voorziet van een frisse geur. Maar wat de toiletreiniger vooral zo makkelijk maakt is dat hij een sproeiknop heeft. Zo kun je de reiniger direct op het schoon te maken oppervlak sprayen en hoef je niet met je handen in een sopje. Bovendien is de 3G Professioneel Hygiënische Toiletreiniger geschikt voor het reinigen van vrijwel alle materialen op het toilet. Naast de muren en het toilet maak je hier dus ook het lichtknopje en de deurklink mee schoon.

button

Hardnekkig vet verwijderen

Barbecueën is heerlijk. Lekker met de zon op je kop en vrienden om je heen buiten kokkerrellen. Wat barbecueën minder leuk maakt is het schoonmaken van de barbecue. Het verwijderen van aangekoekte etensresten, tussen de spijlen van het rooster, is altijd weer een crime. Maar met de juiste tips hoeft het dat niet te zijn.

Tip van de professional
Ruud (kok)
Als zelfstandig kok verzorg ik regelmatig thuisdiners of sta ik op evenementen. Werken met een barbecue is dan ideaal. Uiteraard moet ik er altijd voor zorgen dat de BBQ weer helemaal schoon mee kan naar de volgende klus. Om er zeker van te zijn dat er geen etensresten aan het rooster blijven plakken, smeer ik het rooster van tevoren meestal in met wat olie. Voorkomen is beter dan genezen toch? En zodra ik klaar ben met de barbecue maak ik deze meteen schoon. Het rooster is dan nog warm, waardoor je hem redelijk makkelijk ‘schoonveegt’. Ik gebruik daarvoor zelf meestal een speciale borstel, maar ook een prop aluminiumfolie werkt prima.

Tip voor de professional
Mocht de barbecue nu niet meer warm zijn (of had je de vorige keer geen puf meer het rooster direct schoon te maken), dan kun je gebruikmaken van de 3G Professioneel Super Ontvetter. Je spuit deze rechtstreeks en onverdund op het rooster (haal hem wel even van je barbecue af). Laat de ontvetter enkele seconden inwerken en wrijf het rooster vervolgens schoon met een spons of borstel. Nog even naspoelen met water en je rooster is weer klaar voor de volgende barbecue.

button

Verstopte afvoer in keuken en badkamer

Een combinatie van haren en zeep kan ervoor zorgen dat de gootsteen in je badkamer verstopt raakt. En in de keuken zijn het vaak etensresten en vet die maken dat je afvoer niet goed doorloopt. Vervelend, want zo’n verstopping zorgt voor nare luchtjes en onhandige situaties. Met de juiste tips ben je daar gelukkig zo vanaf.

Tip van de professional
Tonny (hoofd afwas)
Om te voorkomen dat de afvoer verstopt, is het belangrijk dat er niet te veel troep doorheen gaat. Maar ja, daar ontkom je natuurlijk niet altijd aan. In de spoelkeukens hebben we sowieso een soort rooster in de gootsteen die ’t vuil opvangt. Maar kleine stukjes en vet glippen daar gewoon doorheen. Ik denk dat je ook vooral je boerenverstand moet gebruiken en de wasbak en afvoer regelmatig moet doorspoelen met heet water. Als de afvoer toch moeilijk begint te doen dan spoel ik ’m door met soda en azijn. Eerst een flinke schep soda en daarna wat azijn. Dat gaat dan heel erg bruisen en dan spoel ik het na met heet water.

Tip voor de professional
Als je nu geen zin hebt om te experimenteren met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, dan kun je aan de slag met de producten van 3G Professioneel. Zo is er de Vloeibare Ontstopper van 3G Professioneel, die eenvoudig te gebruiken is en bovendien geschikt is voor alle leidingen. Voor de echt hardnekkige verstopping is er de 3G Professioneel Duo Ontstopper; die bestaat uit twee componenten die samenwerken voor een krachtig resultaat. Let op: deze laatste is niet geschikt voor gebruik in afvoerleidingen van aluminium en zink.

button

Huishoudelijke apparaten ontkalken

Van snelle kop koffie als essentieel onderdeel van je ochtendroutine, tot heerlijke warme afsluiter van het diner. Als heuse koffieleut weet jij ieder ‘bakkie’ te waarderen. Kalk in je geliefde koffiezetapparaat is dan ook het laatste waar je op zit te wachten. Gelukkig is dit, met de juiste tips, zo verholpen.

Tip van de professional
Bram (barista)
Het verschil tussen koffie en écht goede koffie zit hem in veel kleine dingen. Van het juiste type bonen, tot de temperatuur of ‘hardheid’ van het water. Maar hoe je je koffie ook zet, het is altijd belangrijk dat je je apparatuur regelmatig schoonmaakt. Het zou immers zonde zijn die, met uiterste precisie geselecteerde, koffiebonen te verpesten met kalk. Zeker als je weet hoe makkelijk je dit voorkomt. Zelf maak ik hiervoor wel altijd gebruik van een professioneel schoonmaakmiddel. Ik heb ook weleens gehoord dat azijn schijnt te werken, maar dat ruikt toch een stuk minder fris en is bovendien schadelijker voor de rubbers. Met die dure apparaten ben ik toch liever wat voorzichtig.

Tip voor de professional
Professioneel ontkalken van je apparaten doe je met 3G Professioneel Apparaten Ontkalker. Voor het ontkalken van een koffiezetapparaat gebruik je de ontkalker in de verhouding van één (deel ontkalker) op vier (delen water). Deze mix spoel je voor de helft door het apparaat en laat je vijf tot tien minuten inwerken. Vervolgens laat je de overige vloeistof erdoorheen lopen en spoel je het apparaat nog een aantal keren na met water. Zorg ervoor dat de ontkalker niet in aanraking komt met natuurstenen oppervlaktes.

button

Zeepresten verwijderen

De kinderen allemaal tegelijk een wasbeurt geven, of zelf even heerlijk ontspannen: badderen is geweldig. Alleen het poetsen van die badkamer, dáár zie je toch iedere keer weer tegenop. Al die ongelukkige hoekjes en lastige randjes. En binnen no time zie je niet eens meer dat er gepoetst is. Gelukkig hebben wij de tips waarmee die klus zo geklaard is.

Tip van de professional
Stefan (schoonmaker in een viersterrenhotel)
Ik heb elke dag maar weinig tijd om de badkamers op mijn verdiepingen schoon te maken. Maar eerlijk is eerlijk, met de juiste tools kun je ook snel veel resultaat behalen. Op mijn wagen heb ik altijd verschillende soorten doeken en sponzen, én een borsteltje voor smalle hoekjes. Geen speciaal borsteltje hoor. Gewoon een simpele tandenborstel. Ideaal om zeepresten in vervelende hoekjes weg te poetsen.

Tip voor de professional
Met de 3G Professioneel Badkamer Reiniger maak je in een handomdraai de badkamer als nieuw . Je spuit de direct op het te behandelen oppervlakten, laat het even inwerken en neemt het daarna af met een vochtige doek of spons. Voor het verwijderen van kalaanslag raden we de 3G Professioneel Kalk Reiniger aan.

button