Een combinatie van haren en zeep kan ervoor zorgen dat de gootsteen in je badkamer verstopt raakt. En in de keuken zijn het vaak etensresten en vet die maken dat je afvoer niet goed doorloopt. Vervelend, want zo’n verstopping zorgt voor nare luchtjes en onhandige situaties. Met de juiste tips ben je daar gelukkig zo vanaf.

Tip van de professional
Tonny (hoofd afwas)
Om te voorkomen dat de afvoer verstopt, is het belangrijk dat er niet te veel troep doorheen gaat. Maar ja, daar ontkom je natuurlijk niet altijd aan. In de spoelkeukens hebben we sowieso een soort rooster in de gootsteen die ’t vuil opvangt. Maar kleine stukjes en vet glippen daar gewoon doorheen. Ik denk dat je ook vooral je boerenverstand moet gebruiken en de wasbak en afvoer regelmatig moet doorspoelen met heet water. Als de afvoer toch moeilijk begint te doen dan spoel ik ’m door met soda en azijn. Eerst een flinke schep soda en daarna wat azijn. Dat gaat dan heel erg bruisen en dan spoel ik het na met heet water.

Tip voor de professional
Als je nu geen zin hebt om te experimenteren met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, dan kun je aan de slag met de producten van 3G Professioneel. Zo is er de Vloeibare Ontstopper van 3G Professioneel, die eenvoudig te gebruiken is en bovendien geschikt is voor alle leidingen. Voor de echt hardnekkige verstopping is er de 3G Professioneel Duo Ontstopper; die bestaat uit twee componenten die samenwerken voor een krachtig resultaat. Let op: deze laatste is niet geschikt voor gebruik in afvoerleidingen van aluminium en zink.