Hardnekkig vet verwijderen

Barbecueën is heerlijk. Lekker met de zon op je kop en vrienden om je heen buiten kokkerellen. Wat barbecueën minder leuk maakt is het schoonmaken van de barbecue. Het verwijderen van aangekoekte etensresten, tussen de spijlen van het rooster, is altijd weer een crime. Maar met de juiste tips hoeft het dat niet te zijn.

Tip van de professional
Ruud (kok)
Als zelfstandig kok verzorg ik regelmatig thuisdiners of sta ik op evenementen. Werken met een barbecue is dan ideaal. Uiteraard moet ik er altijd voor zorgen dat de BBQ weer helemaal schoon mee kan naar de volgende klus. Om er zeker van te zijn dat er geen etensresten aan het rooster blijven plakken, smeer ik het rooster van tevoren meestal in met wat olie. Voorkomen is beter dan genezen toch? En zodra ik klaar ben met de barbecue maak ik deze meteen schoon. Het rooster is dan nog warm, waardoor je hem redelijk makkelijk ‘schoonveegt’. Ik gebruik daarvoor zelf meestal een speciale borstel, maar ook een prop aluminiumfolie werkt prima.

Tip voor de professional
Mocht de barbecue nu niet meer warm zijn (of had je de vorige keer geen puf meer het rooster direct schoon te maken), dan kun je gebruikmaken van de 3G Professioneel Super Ontvetter. Je spuit deze rechtstreeks en onverdund op het rooster (haal hem wel even van je barbecue af). Laat de ontvetter enkele seconden inwerken en wrijf het rooster vervolgens schoon met een spons of borstel. Nog even naspoelen met water en je rooster is weer klaar voor de volgende barbecue.


Persoonlijke schoonmaaktips

Gerelateerde tips

Toon alle tips