Huishoudelijke apparaten ontkalken

Een snelle kop koffie als essentieel onderdeel van je ochtendroutine of een heerlijke warme afsluiter van het diner. Als heuse koffieleut weet jij ieder ‘bakkie’ te waarderen. Kalk in je geliefde koffiezetapparaat is dan ook het laatste waar je op zit te wachten. Gelukkig is dit, met de juiste tips, zo verholpen.

Tip van de professional
Bram (barista)
Het verschil tussen koffie en écht goede koffie zit hem in veel kleine dingen. Van het juiste type bonen, tot de temperatuur of ‘hardheid’ van het water. Maar hoe je je koffie ook zet, het is altijd belangrijk dat je je apparatuur regelmatig schoonmaakt. Het zou immers zonde zijn die, met uiterste precisiegeselecteerde, koffiebonen te verpesten met kalk. Zeker als je weet hoe makkelijk je dit voorkomt. Zelf maak ik hiervoor wel altijd gebruik van een professioneel schoonmaakmiddel. Ik heb ook weleens gehoord dat azijn schijnt te werken, maar dat ruikt toch een stuk minder fris en is bovendien schadelijker voor de rubbers. Met die dure apparaten ben ik toch liever wat voorzichtig.

Tip voor de professional
Professioneel ontkalken van je apparaten doe je met 3G Professioneel Apparaten Ontkalker. Voor het ontkalken van een koffiezetapparaat gebruik je de verhouding van één (deel ontkalker) op vier (delen water). Deze mix spoel je voor de helft door het apparaat en laat je vijf tot tien minuten inwerken.Vervolgens laat je de overige vloeistof erdoorheen lopen en spoel je het apparaat nog een aantal keren na met water. Zorg ervoor dat de ontkalker niet in aanraking komt met natuurstenen oppervlaktes.

Wil je de 3G Professioneel Apparaten Ontkalker kopen? Kijk dan bij onze verkooppunten of webshops.Persoonlijke schoonmaaktips

Gerelateerde tips

Toon alle tips