Pak schimmel en aanslag grondig aan

In vochtige, niet goed geventileerde ruimtes zoals een badkamer, keuken of garage kun je nog weleens last krijgen van schimmel. En daar wil je dan het liefste zo snel mogelijk vanaf. Na het lezen van deze tips, weet je hoe.

Tip van de professional
Mick (schilder)
Ik moet ook weleens ruimtes schilderen waar schimmel op de muren zit. Dan is het belangrijk dat je eerst die schimmel aanpakt, anders blijf je bezig. In het begin ziet het er nog wel oké uit, maar voor je het weet komt die schimmel door je schilderwerk heen. Schimmel is hardnekkig en vraagt dus ook om een intensief reinigend schoonmaakmiddel. Maar voordat ik daarmee aan de slag ga pak ik eerst de oorzaak aan. Ik zorg er dus voor dat het vocht uit de muur weg is voordat ik verder ga. Daar heb je speciale apparatuur voor, maar met warm stoken, alles tegen elkaar openzetten of een goeie ventilator kom je ook een heel eind.

Tip voor de professional
Het verwijderen van schimmel vraagt inderdaad om een grondige aanpak. De Schimmel- en Aanslagreiniger van 3G Professioneel is daar een goed voorbeeld van. Deze kun je direct gebruiken op het beschimmelde oppervlak en is geschikt voor o.a. tegels, douchecabines en zwembad, maar ook voor garage, gevel of tuinbeeld.

Persoonlijke schoonmaaktips

Gerelateerde tips

Toon alle tips