Zilver glanzend poetsen

Zilver is op z’n mooist wanneer het glanst. Gelukkig is de doffe, of zelfs zwarte, aanslag op zilver eenvoudig te verwijderen. Met de juiste tips glanst het zilver binnen de kortste keren weer alsof het nieuw is.

Tip van de professional
Marieke (medewerkster kringloopwinkel)
Bij ons in de kringloopwinkel komt vaak zilveren bestek voorbij. Alleen is het meestal zijn glans al wel verloren. Maar die glans tover je gelukkig makkelijk weer terug. Ik geef klanten altijd de volgende tip: bedek de bodem van een plastic bakje met een laagje aluminiumfolie, voeg hier 1 eetlepel soda en 1 liter water aan toe. Leg het zilver erin, zorg dat het het aluminiumfolie raakt en wacht rustig af. Hoe het precies werkt weet ik niet, maar dat het werkt weet ik wel.

Tip voor de professional
Om er zeker van te zijn dat je het zilver niet aantast, raden we de zilverpoets van 3G Professioneel aan. Deze is speciaal ontwikkeld voor het reinigen en poetsen van je kostbare edelmetalen. Niet alleen zilver, maar ook goud, aluminium, chroom en gegalvaniseerde oppervlakken maak je hiermee eenvoudig schoon. Het enige dat je, naast de 3G Professioneel Zilverpoets, nodig hebt is een zachte doek.

Persoonlijke schoonmaaktips

Gerelateerde tips

Toon alle tips