Moeiteloos stickers verwijderen

Stickers. Je kinderen vinden ze geweldig, maar je meubilair is er iets minder blij mee. En wat te denken van dat leuke cadeautje met die prominente prijssticker. Stickers zijn soms lastig te verwijderen en lijken het keer op keer te winnen van je nagels. Om nog maar niet te spreken over het plakkerige goedje dat achterblijft op de plek waar eerst de sticker zat. Gelukkig heb je met deze tips iedere sticker zo verwijderd.

Tip van de professional
Freek (cultureel werker)
Bij ons in het jongerencentrum hebben we een wand waar elke artiest een bandsticker op achterlaat. En om een lang verhaal kort te maken: op een gegeven moment moesten deze er allemaal af. Gewapend met föhn en ijskrabber gingen we aan de slag. Zo kregen we er zelfs de onderste laag stickers, die er al zo’n zeven jaar op zaten, vanaf. De lijmresten die achterbleven hebben we er met lampenolie afgepoetst. Maar vooral de warmte van die föhn werkte goed.

Tip voor de professional
Wat ook altijd goed werkt voor het verwijderen van stickers en stickerresten is de stickerverwijderaar van 3G Professioneel. De stickerverwijderaar is geschikt voor gebruik op verschillende materialen, maar toch is het altijd verstandig om op een onopvallende plek even uit te proberen hoe de ondergrond reageert. Daarna is het eigenlijk heel simpel: je brengt de 3G Professioneel Sticker Verwijderaar onverdund aan op de sticker, laat dit even inwerken en vervolgens haal je de sticker moeiteloos weg.

Persoonlijke schoonmaaktips

Gerelateerde tips

Toon alle tips