Koper schoon en glanzend

Koper kan op den duur vies en dof worden en er kan zelfs groene of zwarte aanslag ontstaan. Hoewel deze aanslag de waarde van oude koperen voorwerpen soms ten goede komt, heb je ook koperen voorwerpen die het beste tot hun recht komen als ze mooi glanzen. Met de juiste tips krijg je dat voor elkaar.

Tip van de professional
Gerard (muziekdocent)
Mijn blaasinstrumenten hou ik graag schoon en glanzend. Zeker wanneer ik een optreden op de planning heb staan. Daarvoor zweer ik bij katoenen poetsdoeken. Hiermee poets ik mijn instrumenten altijd even op voordat ik ze opberg. En eens in de zoveel tijd onderwerp ik ze aan een grote schoonmaak. Ik vul dan een bad met lauwwarm water waar ik een klein beetje afwasmiddel aan toevoeg. Op de bodem leg ik een handdoek, zodat het instrument niet beschadigt. Vervolgens haal ik het instrument uit elkaar en laat hem een tijdje weken. Ik heb een oud instrument trouwens eens schoon gekregen door hem op te wrijven met een doekje met wat citroensap.

Tip voor de professional
Om je koper echt een mooie en langdurige glans te geven poets je hem op met de Koperglans van 3G Professioneel. Deze koperglans zorgt niet alleen voor een briljante glans, maar verwijdert ook moeiteloos eventuele aanslag. Bovendien is de koperglans niet alleen ontwikkeld voor het schoonmaken van koper, maar ook voor messing, chroom en roestvrij staal.

Persoonlijke schoonmaaktips

Gerelateerde tips

Toon alle tips