Lastige vlekken verwijderen

Een (rode)wijnvlek op je tapijt of in dat nieuwe witte bloesje ‒ je moet er niet aan denken. Gelukkig is ook zo’n vlek, die misschien wel bekendstaat als een van de hardnekkigste, eenvoudig te verwijderen met de juiste tips.

Tip van de professional
Ivo (sommelier)
Als sommelier heb ik niet alleen verstand van wijnen, maar ook van wijnvlekken. Zo weet ik dat zout hét middel is wanneer er wijn wordt gemorst op je tafellaken. Strooi zo snel mogelijk wat zout op de vlek en het zout doet het werk door het vocht, ofwel de wijn, op te nemen. In kleding is het natuurlijk wat lastiger om zout te gebruiken, maar ook daar heb ik nog een tip voor: bruisend water. Een rodewijnvlek verdwijnt als sneeuw voor de zon. Zowel het tafellaken als de kleding vervolgens nog wel even van een normale wasbeurt voorzien.

Tip voor de professional
Voor een gegarandeerd resultaat ga je niet met huis-tuin-en-keuken-middeltjes aan de slag, maar ga je meteen voor een professionele oplossing. Daarmee doelen we niet op een stomerij maar op 3G Professioneel Vlekweg Reiniger. Deze Reiniger is een aanwinst voor ieder huishouden. Want naast wijnvlekken verwijdert hij ook alle andere mogelijke vlekken, waaronder bloedvlekken of  grasvlekken.

Persoonlijke schoonmaaktips

Gerelateerde tips

Toon alle tips